جدیدترین تکنولوژی خودروها
پیشرفت های تکنولوژی خودروها باعث می شود که خودروها ایمن تر و راحت تر شوند، تکنولوژی های جدیدی که هر ساله به خودروها اضافه می شوند، باعث سخت شدن انتخاب خودرو برای مشتریان می شوند. برای کمک به شما در انتخاب خودروی مناسب، در مقاله زیر سعی شده است تا جدیدترین تکنولوژی خودروها در سال 2019 معرفی شوند.
تکنولوژی خودروها در زمینه دوربین های دید اطراف چند زاویه ای با کیفیت بالا
امروزه دیگر تکنولوژی دوربین های دید عقب و دید اطراف از خودروهای گران قیمت، به خودروهای متوسط نیز کوچ کرده است. این دوربین ها می توانند دید خارج از خودرو را بهبود ببخشند تا نقاط کور به حداقل برسند و به پارک کردن خودرو کمک می کنند. آنها همچنین می توانند در داخل وسیله نقلیه استفاده شوند تا بتوان سرنشینان صندلی عقب را کنترل کرد. در حال حاضر این دوربین ها با دوربین های چند زاویه ای با کیفیت عالی جایگزین شده اند. برخی از این سیستم ها دارای دید 360 می باشند. این نوع تکنولوژی با استفاده از اجزای تصویری از دوربین های واقع در اطراف خودرو کار می کند - معمولا در پنجره جلو، در زیر هر آینه درب، و یکی در عقب که به عنوان دوربین عقب نیز استفاده می شود. دوربین های زیر آینه دارای لنزهای زاویه دید وسیع هستند که اطراف را به طور کلی پوشش می دهند.
دروبینهای دید عقب نه تنها محافظ خودروی شما هستند، بلکه می تواننئ به کمک سنسورهای مختلف بچهها یا حیواناتی که پشت خودروی شما در نقطهی کور قرار میگیرند را تشخیص داده و از طریق سیستم هشدار صوتی به شما اطلاع دهند که چه اتفاقی در پشت خودرو رخ می دهد. این تکنولوژی امنیتی که با سیستم ناوبری کار میکنه، تصویری وسیع از پشت ماشین و اتفاقاتی که میفته رو در اختیار شما قرار میده.
زاویه دید چشم انسان چقدر است؟
دید در چشم انسان فرمی خطی ندارد. این بدان معناست که تمام زوایای چشم تصویر را با یک کیفیت تولید نمی کنند. تصویر در قسمت مرکزی با کیفیت و جزئیات بیشتر و در کناره ها با جزئیات و کیفیت کمتری تولید می شود. در صورتی که این موضوع را مد نظر قرار ندهیم دو چشم انسان بدون حرکت دادن تقریبا یک زاویه 135 درجه ای را به صورت افقی پوشش می دهند. از انجایی که تمرکز و زاویه دید افقی چشم انسان نسبت به عمومی بیشتر است بیشتر نمایشگر ها به صورت افقی ساخته می شوند (عرض تصویر از ارتفاع آن بیشتر است)
جدیدترین تکنولوژی خودروها در زمینه شارژ بی سیم
آیا از تکنولوژی قدیم شارژ کابلی خسته شده اید؟ گوشی های هوشمند جدید ساخت گوگل، اپل و سامسونگ، قابلیت شارژ بی سیم ارائه می دهند. خودروسازان، از جمله هوندا، هیوندای، فورد و تویوتا، به این نکته توجه داشته اند و در حال حاضر یک ویژگی استاندارد یا اختیاری را ارائه می دهند که با آن می توان به صورت بی سیم دستگاه های تلفن همراه خود را شارژ کرد. شارژر بی سیم خودرو همانند شارژر بی سیم تلفن همراه کار می کند اما مقیاس آن بزرگ تر است. این سیستم با استفاده از یک تکنولوژی به نام شارژ القایی، برق را از طریق یک حلقه هوا از یک سیم پیچ مغناطیسی در شارژر به یک سیم پیچ مغناطیسی دوم که به ماشین متصل است، انتقال می دهد.
شارژر بی سیم باتری اتومبیل های الکتریکی، یکی از فناوری های مهمی به شمار می رود که می تواند صنعت حمل و نقل خودروهای برقی را تغییر دهد، چرا که روز به روز بر تعداد چنین خودروهایی افزوده شده و فراگیر شدن شارژ بی سیم می تواند تا حد زیادی استفاده از آنها را راحت تر و آسان تر کند.
سیستم شارژر بی سیم باواریایی ها از دو پد تشکیل یافته که یکی از این پدها روی زمین قرار داشته و دیگری در قسمت کف خودرو نصب شده است. وقتی که خودرو روی پد زمینی توقف پیدا می کند، یک میدان مغناطیسی ایجاد شده و پد موجود در زیر 530e باعث شارژ باتری خودرو با نرخ 3.2 کیلووات می شود. در صورت استفاده از شارژ بی سیم، پر شدن باتری 530e نیازمند 3.5 ساعت زمان خواهد بود.
تکنولوژی خودرو ها برای کنترل خودرو از طریق یک برنامه
تکنولوژی تلفن های همراه هوشمند، هر ساله مزیت های زیادی را به استفاده کنندگان ارائه می دهند. امروزه خودروسازان به طور فزاینده ای اجازه می دهند تا بتوان با استفاده از یک برنامه مخصوص بر روی تلفن همراه، با خودروی خود ارتباط برقرار کرد و آن را کنترل کرد و یا به آن فرمان داد مانند دور زدن، روشن کردن خودرو، بررسی اطراف خودرو با دوربین ها و غیره. شرکت خودروسازی تسلا یکی از رهبران در این بخش است، در حالی که بیوک، شورلت، BMW، ولوو، و دیگران نیز راه حل های خود را ارائه می دهند. اکثر این برنامه ها رایگان هستند یا هزینه اشتراک ماهانه اندکی دارند.
سنسورهای دیجیتال در تکنولوژی خودروها
تکنولوژی سنسورهای دیجیتال در برخی از مدل ها جایگزین ابزارهای ثابت فیزیکی برای ایجاد یک صفحه پویا برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات مرتبط و قابل تنظیم شده اند. سیستم کابین مجازی آئودی یکی از طرح های پیشرو در این تکنولوژی خودروها می باشد، اما تولیدکنندگان اصلی ، از جمله فورد و مزدا، نیز تغییراتی را در زمینه های سنسورهای دیجیتال انجام داده اند. این سنسورها میتوانند دیدگاه بهتر نسبت به رفتار و عملکرد خودرو، مانند بهره وری سوخت، ارائه دهند و همچنین می توانند جهت ناوبری نیز استفاده شوند.
تکنولوژی خودروها در رانندگی نیمه اتوماتیک
تکنولوژی خودروها در زمینه رانندگی نیمه اتوماتیک هر ساله کامل تر می شود. در حالیکه ما هنوز فاصله زیادی داریم تا به خودرویی برسیم که بتواند کاملا به صورت اتوماتیک حرکت کند، اما در زمینه رانندگی نیمه اتوماتیک پیشرفت های زیادی شده است. قابل توجه ترین توسعه در این زمینه، سیستم سوپر کروز کادیلاک می باشد، که می تواند وسیله نقلیه را در سرعت صفر تا 85 مایل در ساعت کنترل کند، و اجازه می دهد راننده دست خود را از فرمان جدا کند. تسلا و دیگر خودروسازان نسخه های خود را از این تکنولوژی دارند، و انتظار می رود که خودروسازان بیشتری نسخه های خود را در آینده نزدیک معرفی کنند.
ایربگ های متوقف کننده خودرو
سال هاست که ایربگ یا همان کیسه ها به تمام خودروها اضافه شده است و در تامین سلامت سرنشینان نقش مهمی دارند. امروزه شاهد انواع ایربگ ها هستیم که در بخش های مختلف خودرو نصب می شوند.
اما در سال های اخیر بررسی تولید و استفاده از ایربگ هایی در دست کار بوده است که در فضای خارجی و زیرین خودرو نشب می شوند تا علاوه بر کاهش احتمال برخورد، در صورت نیاز خودرو را به صروت کامل نیز متوقف کنند. در این فناوری به استفاده از ایربگ هایی پرداخته شده است که دارای پوشش سایشی اند و جدیدترین نوع از ایربگ ها در خودرو هستند.
شاید تمام خودروهای دنیا به زودی به این فناوری مجهز نشوند و یا تمام خودروها در حال حاضر قابلیت چنین فناوری را نداشته باشند، اما در نسخه های جدید خودروهایی مانند مرسدس این فناوری درحال نصب و اجراست.
چنین ایربگ هایی به محض تشخیص احتمال بروز تصادف وارد عمل شده و خودرو را متوقف می کنند تا از بروز حادثه به خوبی جلوگیری شود. این کیسه های هوا خودرو را تا ارتفاع 8 سانتی متر بلند می کنند و مانع از سرخوردن خودرو در ترمز های شدید میشوند. شرکت مرسدس بنز سال هاست که برروی این پروژه مشغول به فعالیت است اما شاید به زودی شاهد فراگیر شدن این تکنولوژی نباشیم.
اتومبیل های خودران
اتومبیل های خودران فناوری پیشرفته و خیلی جدیدی نیست ایده آن مدت هاست که مطرح شده و نمونه هایی نیز از آن تولید شده است. چنین خودروهایی و رویاهایی که برایشان در نظر دارند تابحال بارها در سینما و تلویزیون دیده شده اند، اما یک اتومبیل با قابلیت رانندگی خودکار باید قابلیت های متعددی داشته باشد.
مهندسان گوگل در سال های اخیر اتومبیل های خودران خود را در جاده ها و بزرگراه های عمومی نیز به کار گرفته اند تا آزمایش و بررسی های نهایی روی آنها انجام شود. در بررسی های انجام شده این خودروها مسافتی بیش از 321869 کیلومتر را طی کرده اند و تنها هدف این آزمایش نمایش قدرت اتومبیل های خودران نبوده است.
اتومبیل های گوگل علاوه بر رانندگی عکس هایی نیز از جاده هایی که درآن حرکت می کردند تهیه کرده تا تمام جوانب و علائم جاده ها مورد بررسی قرار گرفته و نقشه های کامپیوتری دقیق تری تهیه کنند. با چنین فرایندی مسیرهای جایگزین بهتری نیز تهیه شده اند و در صورت وجود علائم جاده ای و چراغ های ترافیکی، خیلی زودتر از آنکه شما چیزی ببینید، خودرویتان پیشبینی ها لازم را انجام خواهد داد.
اتومبیل های خودران از طریق لیزر، رادار و دوربین های مختلفی که در ساختشان مورد استفاده قرار گرفته کار می کنند و واکنش هایی بسیار سریعتر از انسان دارند. استفاده از چنین تکنولوژی هایی نیز به طور موثری در کاهش حوادث جاده و ایمنی افراد موثر هستند.
در بررسی های گوگل اتومبیل های خودران یک مسیر را حتی بارها نیز طی کرده اند تا اطلاعات و جزئیات بسیار بیشتری را تشخیص داده و راه را تماما شناسایی کنند. همچنین می توانند به سرعت تشخیص دهند که عابران از کدام قسمت جاده عبور خواهند کرد تا به سرعت متوقف شده و از حوادث جلوگیری کنند.
استفاده از اتومبیل های خودران با حذف عامل انسانی احتمال بروز حوادث را تا 95 درصد کاهش خواهند داد. یکی از کمپانی های پیشرو در تکمیل و استفاده از این فناوری شرکت جنرال موتورز است که اولین نمونه های خود را به مرحله ساخت رسانده است، اما پیشبینی می شود که تا یک دهه آینده ورود این خودروها به بازارهای جهانی ممکن نباشد.
سیستم ترمز ضروری
سیستم مربوط به ترمز خودرو از سیستم ضد قفل تا سیستم الکترونیک پخش کننده نیروی ترمز متفاوت می باشد و در تکنولوژیهای جدید می تواند به راننده در ترمزهای ناگهانی که به صورت ناگهانی پا از روی پدال گاز برداشته می شود و محکم روی ترمز کوبیده می شود، کمک کند. این سیستم می تواند با کروز کنترل هوشمند یا سیستم کنترل پایداری ادغام شده و مانع تصادفات شدید شود. اکثر مدلهای جدید بیامو از یک سیستم جالب به نام Dynamic Brake Control یا کنترل دینامیک ترمز بهره می برند.
تکنولوژی خودروها هم همزمان با پیشرفت کلی تکنولوژی در همه زمینه ها ، در حال پیشرفت می باشد و وجود این تکنولوژی های جدید، خودرو را به وسیله ای فراتر از صرفا وسیله ی حمل و نقل تبدیل کرده است که در حقیقت یکی از عوامل اصلی آسایش و راحتی در زندگی امروزه می باشد.